liveblog | 1 maart

112-nieuws vrijdag 1 maart: Mogelijke beroving in Stad • Stadjer (21) mishandeld

In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven.
Laatst bijgewerkt: 1 maart, 23:10 uur
23:10

Mogelijke beroving aan Voermanstraat

In de Voermantraat in Stad heeft een mogelijke beroving plaatsgevonden. De politie kreeg een melding hiervan, waarna zij ter plekke kwam. Het betrof een verkoopafspraak waarbij werd gedreigd met een mes. Niemand raakte gewond, er is nog niemand aangehouden. De politie is op zoek naar getuigen.
De politie doet onderzoek in de Voermanstraat
De politie doet onderzoek in de Voermanstraat © Persbureau Meter
17:05

21-jarige Stadjer mishandeld

De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling in de Nieuwe Ebbingestraat in Stad, ter hoogte van de kruising met het Noorderplantsoen. Op die plek werd vrijdagmorgen tussen 05.35 en 05.45 uur een 21-jarige man uit Groningen mishandeld. Hij liep flinke verwondingen op en moest naar het ziekenhuis en de tandarts.
Wat er precies is gebeurd, is onduidelijk. Ook kon de politie niet vertellen wat de aanleiding voor de mishandeling was, of hoeveel mensen erbij waren betrokken.
Er wordt specifiek gezocht naar een vrouw, die het slachtoffer kort na de mishandeling heeft aangesproken. 'Zij is mogelijk een belangrijke getuige in ons onderzoek. Ook komen we graag in contact met mensen uit de buurt die mogelijk beelden hebben waar iets van de mishandeling of de verdachten te zien is', schrijft de politie op Instagram.
De politie is ook op zoek naar de fiets van het slachtoffer, die waarschijnlijk is meegenomen door de verdachte(n)
Het gaat om een damesfiets in witte, zwarte en gele kleuren van het merk Batavus. Op de stuur van de fiets is een beugel bevestigd voor een fietskrat. Het krat zit er zelf niet op, aldus de politie.
16:35

Snelheidsovertreder geeft medewerker Marechaussee gevaarlijke duw

De Koninklijke Mareschaussee heeft donderdagnacht rond 00.30 een auto staande gehouden, vanwege een snelheidsovertreding. De bestuurder gaf de medewerker van de marechaussee een duw, die daardoor op de N361 terecht kwam. Hij werd toen bijna aangereden door een andere auto.
Na de duw ging de man er te voet vandoor, maar even later werd hij aangehouden. Het gaat om een 48-jarige man uit de gemeente Het Hogeland.
De politie is op zoek naar de bestuurder van de auto die voorbij kwam en mogelijk moest uitwijken. 'We zien deze bestuurder niet als verdachte, maar als belangrijke getuige van dit incident. We komen dan ook graag met deze bestuurder in contact', schrijft ze op Instagram.
16:30

Politie zoekt dader die fiets van flat gooide

De politie is op zoek naar degene die enkele weken geleden de fiets van een Armeense vrouw van de flat Stad en Lande in stadswijk Vinkhuizen gooide. De politie vermoedt dat de fiets met opzet naar beneden gegooid werd en zoekt naar mensen die iets hebben gezien, tussen 20.30 en 20.45 uur op 14 februari.
We schreven er eerder over: