Eerste winst voor Lycurgus in kampioenspoule

Een set-up van Cole Bogner (archief)
Een set-up van Cole Bogner (archief) © JK Beeld
Nova Tech Lycurgus heeft voor het eerst een wedstrijd gewonnen in de kampioenspoule. Door Numidia VC Limax met 3-1 te verslaan, stijgt de Groningse ploeg naar de derde plek.
De eerste twee wedstrijden in de poule, tegen Active Living Orion en Draisma Dynamo werden verloren. Lycurgus wist het tij te keren en kon dit keer de Limburgers verslaan.
Coach Arjan Taaij begon met een andere opstelling dan de vorige wedstrijd. Ramon Martinez Gion begon als diagonaal in plaats van Kay van Dijk. Verder startten Cole Gillis, Kyle McCauley, Luuk Hofhuis, Robin Boekhoudt, Jeffrey Klok en Cole Bogner aan de wedstrijd in De Roerparel in Sint Odiliënberg.

Achterstanden wegwerken

Tot 14-14 gingen beide ploegen gelijk op in de eerste set. Daarna kwam Lycurgus op achterstand en wist Numidia de set te winnen, met 25-20. Het inzetten van Sam Gortzak in plaats van Bogner mocht daarin niet baten.
In de tweede en derde set keek Lycurgus al snel aan tegen een achterstand. In beide sets wisten de Groningers halverwege weer bij de tegenstanders te komen. Beide sets werden gewonnen door Lycurgus: 23-25 en 28-30.
In de laatste set wist Lycurgus meer de bovenhand te voeren en dankzij een servefout van de tegenstander werd de uitslag 20-25.
Leon Meier (Numidia) maakte de meeste punten in de wedstrijd: 24. Topscorer aan de kant van Lycurgus was Cole Gillis, met 19 punten.

Gestegen naar plek drie

Dankzij de winst stijgt de ploeg van de laatste naar de derde plek in de kampioenspoule, ten koste van Numidia VC Limax. Orion staat op de eerste plek. Lycurgus heeft vier punten uit drie duels.
De volgende wedstrijd van Lycurgus is op zondag 10 maart, tegen Dynamo. Een week later spelen de Groningers opnieuw tegen Numidia. Beide wedstrijden zijn in Martiniplaza.