Bom onder college B&W Groningen

D66 en SP zijn vooralsnog niet van plan uit het college van B&W van Groningen te stappen, ondanks de politieke crisis rondom de Regiotram.
Tijdens een persconferentie zei D66-wethouder Ton Schroor zojuist dat hij, net als zijn SP-collega Jannie Visscher, geen verantwoording meer wil nemen voor de Regiotram. Beide collegepartijen zijn bang dat de uitgaven hiervoor te veel ten koste gaan van andere uitgaven en voorzieningen.

Visscher: "Als ik over een jaar of vijf door de stad loop, zou ik dat graag met opgeheven hoofd willen doen, en me niet hoeven schamen voor besluiten waarvoor ik verantwoordelijk ben geweest". Visscher zei ook dat het haar zwaar is gevallen om niet langer achter de tram te staan.

In juni nam de raad een motie aan waarin werd uitgesproken dat de tram alleen doorgaat, als er voldoende geld is. Volgens D66 en SP is dat niet het geval. Toch willen beide wethouders hun zetel nog niet opgeven. Visscher: "Ik stel mijn positie absoluut niet ter discussie. Dit is een uiterste poging om tot een goede, verantwoorde begroting te komen. Het is beslist niet onze bedoeling het stadsbestuur op te blazen".

Om 10.30 uur komt het college onder leiding van burgemeester Rehwinkel bijeen om te overleggen over de situatie.
Meer over dit onderwerp:
regiotram
Deel dit artikel:

Recent nieuws