Pé Daalemmer en Rooie Rinus vieren jubileum met optreden in Paradiso

Uiteraard brachten Pé en Rinus hun nummer Z-side ten gehore
Uiteraard brachten Pé en Rinus hun nummer Z-side ten gehore © Jan Westman
Pé Daalemmer en Rooie Rinus treden volgend jaar november op in Paradiso. Dat zei Frank den Hollander alias Rooie Rinus zondag op Radio Noord in het programma 'Leven in Muziek.' In 2025 is het 45 jaar geleden dat de twee voor het eerst samen op de planken stonden.
Fans moeten dus nog wel even geduld hebben, want het optreden in het Amsterdamse poppodium staat niet dit jaar, maar op 2 november 2025 geprogrammeerd. 'Er zullen wel treinen vol met Groningers die kant op gaan', zegt Den Hollander lachend tegen presentator Pieter de Hart.
Lees verder onder de foto
Frank den Hollander alias Rooie Rinus (r) in gesprek met presentator Pieter de Hart
Frank den Hollander alias Rooie Rinus (r) in gesprek met presentator Pieter de Hart © RTV Noord
45 jaar Pé en Rinus was voor het duo reden genoeg om stil te staan bij dit lustrum. 'Ik weet niet of we de vijftig jaar halen, maar dit is in ieder geval genoeg aanleiding om weer eens iets te doen', gaat Den Hollander verder.
'We willen een paar nieuwe liedjes schrijven en gaan een nieuwe, leuke, hippe theatertour doen langs een noordelijke theaters. Dat gaan we doen na de zomer van 2025, met dus een uitstapje naar Paradiso. Dat mag ik nu wel verklappen', aldus Rooie Rinus.

Afsluiting in De Oosterpoort

De theatertour zal eind november 2025 worden afgesloten met een groot feest in De Oosterpoort in Groningen.
'Daar treden mensen op die wij leuk vinden en natuurlijk doen we zelf ook wat. Maar daar kan ik nog niet zoveel over zeggen, behalve dat De Oosterpoort geboekt is. Het duurt ook nog anderhalf jaar hè, voor het zover is', besluit de entertainer.