Gemeente Haren bevestigt feestje op voetbalvelden

De gemeente Haren bevestigt dat vrijdagavond uiteindelijk toch toestemming is gegeven voor een feestje op de voormalige voetbalvelden van Gorecht. "We hebben het gedoogd, op basis van advies van de politie", zegt de woordvoerder van burgemeester Bats.
Veel jongeren wisten afgelopen vrijdag wel de weg naar de voetbalvelden te vinden, maar troffen niets dan een paar grote lampen. RTV Noord meldde eerder al dat medewerkers van A.V.P. Divisions uit Hoogezand op de bonnefooi met een bus vol geluidsapparatuur naar Haren waren gegaan. Bij de voetbalvelden vroegen ze toestemming om 'een feestje te bouwen'. Ze hadden artiesten als Kraantje Pappie zelfs bereid gevonden om gratis op te treden.

Via de politie kregen ze toestemming. Die kwam van de gemeente, bevestigt de woordvoerder nu. "Het advies van de politie was, vermaak ze daar maar een beetje. Het is een grote groep mensen die daar op de velden is."

Burgemeester Bats besloot de dag ervoor nog dat hij absoluut geen feest wilde organiseren voor jongeren die via sociale media zeiden naar Haren te komen. Meerdere bedrijven hadden toen al aangeboden om een feest te faciliteren.

Nadat de gemeente groen licht had gegeven, haalde de politie een aggregaat uit Friesland om de geluidsapparatuur op aan te sluiten. Door die vertraging kon pas na half elf muziek worden gedraaid.

Voor Kraantje Pappie was het toen te laat, hij had verplichtingen elders. "Om half acht hadden we van een ander bedrijf nog gehoord dat het definitief niet door ging", zegt zijn manager. "Toen belden deze jongens. Die kregen dus wel toestemming, maar hadden blijkbaar pas heel laat stroom."
Meer over dit onderwerp:
projectxharen
Deel dit artikel:

Recent nieuws