Plofkraak op pinautomaat C1000 Winschoten

Bij de C1000 aan de Venne in Winschoten is vrijdag een plofkraak uitgevoerd op de pinautomaat. De dieven hebben een lade meegenomen, maar het is nog onduidelijk wat erin zat.
De plofkraak gebeurde vrijdagochtend om tien voor vijf. De daders hebben een gaatje in de pinautomaat geboord en vervolgens een ontplofbare stof naar binnen gespoten, waardoor de pinautomaat explodeerde. Omwonenden hoorden een luide knal en zagen meerdere personen bij de pinautomaat. Die gingen er na de plofkraak vermoedelijk in een Audi Stationwagen vandoor. In welke richting is nog onduidelijk, de politie heeft ook de Duitse collega's gewaarschuwd naar de vluchtauto uit te zien.

Een tweede auto, een Audi A4 is bij de winkel achtergebleven. Die blijkt gestolen te zijn in het Westen van het land. De ravage na de explosie is groot.

De plofkraak in Winschoten lijkt sterk op een soortgelijke kraak van een pinautomaat bij een bank aan de Gorecht Oost in Hoogezand, op 12 september. Ook toen was er sprake van twee auto's.

Overigens hebben de daders weinig profijt van de plofkraak. Bij de explosie is de deur van de C1000 opgeblazen en niet de deur waarachter het geld te vinden was.. Dat meldt verlaggever Rob Mulder die vrijdagochtend poolshoogte gingen nemen bij de winkel aan De Venne.
Meer over dit onderwerp:
112
Deel dit artikel:

Recent nieuws