Meike Veen zet handtekening bij Jumbo-Visma

Meike Veen samen met Freek van der Ham die ook van TalentNed naar Jumbo Visma gaat
Meike Veen samen met Freek van der Ham die ook van TalentNed naar Jumbo Visma gaat © Robert Prins/Schaatsteam Jumbo Visma
Meike Veen uit Westerlee heeft een contract getekend bij de opleidingsploeg van Schaatsteam Jumbo-Visma. De Nederlands kampioene bij de junioren schaatst daardoor de komende twee seizoenen voor de ploeg van Jac Orie.
De 19-jarige Veen heeft een zeer succesvol seizoen achter de rug. Ze werd derde bij het wereldkampioenschap voor junioren. Daarnaast pakte ze meerdere medailles bij wereldbekerwedstrijden. Bij het nationaal kampioenschap won ze alle afstanden.
Dat ze opgepikt zou worden door een grote commerciële ploeg, lag in de lijn der verwachting. De afgelopen twee jaar schaatste ze voor TalentNed.

Vooral richten op 1000 en 1500

'Ik heb een heel leuk gesprek gehad met assistent-coach Sicco Janmaat. Hij heeft met mij precies hetgeen voor ogen wat ik zelf ook heb voor de toekomst. We gaan ons vooral richten op de middellange afstanden, de 1000 en 1500 meter. En op de 3000 meter wil ik me verder ontwikkelen', vertelt een enthousiaste Veen.
Veen had ook nog wel met Team IKO van de Groningse broers Erwin en Martin ten Hove willen praten, maar kwam er al snel achter dat dat geen optie was. 'Die zaten al vol.'

Gesprek met Sven Kramer

Veen kreeg tijdens de besprekingen te maken met schaatsicoon Sven Kramer, die in de directie van het team zit. 'Dat vond ik heel gaaf en wel spannend', zegt ze in een toelichting bij het Radio Noord-programma Tussen De Middag. 'We hebben doorgenomen wat er allemaal op mij afkomt en hoe alles gaat. Dat was wel leuk.'

Ook Freek van der Ham maakt overstap

Ook Freek van der Ham werd gepresenteerd als nieuwe aanwinst van Jumbo-Visma. Net als Veen maakte de schaatser uit Haarlem de stap van TalentNed naar Jumbo-Visma. Daar houdt de gelijkenis niet op tussen de twee, want ook Van der Ham is Nederlands kampioen bij de junioren.
Dit bericht is aangevuld met quotes van Meike Veen op Radio Noord