Jur Vrieling wint voor de vierde keer in Tolbert

Jur Vrieling straalt na zijn overwinning bij Jumping Indoor Tolbert
Jur Vrieling straalt na zijn overwinning bij Jumping Indoor Tolbert © RTV Noord/Henk Elderman
Jur Vrieling heeft de Grote Prijs Indoor Tolbert gewonnen. Het is de vierde keer dat de springruiter uit Holwierde met de hoofdprijs aan de haal gaat.
Met zijn paard I'm Special leverde hij twee foutloze rondes af. In de barrage was hij achthonderdste van een seconde sneller dan Weite Oldenziel. Willem Verdonk werd derde. De overwinning van Vrieling maakte veel los bij het publiek in de Hedde Jan Cazemier Manege in Tolbert. Hij werd luid toegejuicht tijdens zijn ereronde.

Geleend paard

De Groninger topruiter heeft de 11-jarige merrie 'geleend' van de geblesseerde Daan van Geel. Vrieling had slechts een week met het paard kunnen trainen. Vorige week kon Vrieling niet deelnemen aan Indoor Brabant vanwege nierstenen. Maar in Tolbert liet hij zien weer helemaal fit te zijn.

Dikke pluim

De winnaar ontvangt tweeduizend euro en hooibalen ter waarde van zeshonderd euro. Vrieling had veel lof voor de manier waarop het evenement in Tolbert georganiseerd was. De hele entourage en zowel het basisparcours als de barrage kregen een dikke pluim van hem.
Vrieling is nog in de race om naar de Olympische Spelen te gaan in Parijs. Hij benadrukte nogmaals er alles aan te doen met zijn nieuwe paard Jourdain VDL om zich te kwalificeren.