Lycurgus verliest in eigen huis vijfsetter van Limax

Kyle McCauley probeert het Limax-blok te verschalken
Kyle McCauley probeert het Limax-blok te verschalken © JKBeeld
De volleyballers van Nova Tech Lycurgus hebben zondagmiddag met 3-2 verloren van Limax. De Groningers hoopten de derde plaats in de kampioenspoule veilig te stellen, maar daarvoor was een overwinning nodig. Die zat er na vijf sets niet in.
Voorafgaand aan de wedstrijd had trainer Arjan Taaij een meevaller, want Kai van Dijk was fit genoeg om te spelen. De diagonaalspeler had last van een hamstringblessure en het was voorafgaand niet duidelijk of hij mee zou kunnen doen. Niels de Vries was eveneens een vraagteken, maar hij was niet op tijd fit.

Achter de feiten aan

Veel effect had het in de eerste twee sets allemaal niet. Lycurgus liep vanaf het begin achter de feiten aan en had geen antwoord op het goede spel van de bezoekers uit Limburg. Daardoor gingen de eerste twee sets verloren met: 15-25 en 21-25.
Daarna speelde Lycurgus een veel betere derde set en had het team eindelijk de geest te pakken in een sfeervol Martiniplaza. Het werd 25-17. In de vierde set liet Lycurgus wederom goed volleybal zien, maar ging er aanvallend bij Limax ook erg veel verkeerd. Met 25-20 wonnen de mannen van Taaij overtuigend.

Weinig over in vijfde set

In de beslissende vijfde set was weinig meer over van de voorgaande twee sets en verloor Lycurgus teleurstellend met 5-15.