Groninger laat droom uitkomen op Bonaire

Groninger Hans Hijlkema heeft zijn droom waar gemaakt op Bonaire. Na 12 jaar verkocht hij zijn duikschool in Zuidbroek en in mei dit jaar besloot hij te verhuizen.
Op dit Caraïbisch eiland is Hijlkema de baas van het Toucan Divecentre op het Plaza Resort Bonaire. Het was tijd voor een nieuwe uitdaging en de wens om te emigreren had Hijlkema al een tijdje. Zijn dochter is nu zestien en zij gaf toestemming aan Hans om te vertrekken.
Samen met zijn vriendin Nanja Kroese laat Hijlkema toeristen kennis maken met de onderwaterwereld van Bonaire. De prachtige onderwaternatuur is voor Hans een belangrijke reden om naar het Caraïbische eiland te verhuizen. Want Bonaire is één van de meest prachtige plekken om te duiken.
Hans werkt samen met de lokale bevolking, zoals kapitein Eddy Statia. Die vaart elke dag met zijn boot. Voor Eddy was het nog wel even wennen aan de komst van de Groninger. Eddy: "Ik denk dat jullie meer streng zijn. Alle paaltjes moeten de punt op hebben en hier hebben wij de paaltjes zonder punt.".
Hans houdt wel van het rustige tempo. Hij pas zich er gemakkelijk op aan en weet niet of hij ooit weer naar Groningen terug zal keren.