Stadsbestuur wil aanbesteding Regiotram stopzetten

Het college van B en W in Groningen wil de lopende aanbesteding voor de Regiotram zo snel mogelijk stopzetten.
In een brief aan de gemeenteraad schrijft het stadsbestuur dat dit nodig is om te voorkomen dat de twee deelnemende bouwconsortia claims indienen boven de afgesproken ontwerpvergoeding van twee keer twee miljoen.

Volgens de originele planning zou pas op 30 oktober een besluit genomen worden over de aanbesteding. Maar het stadsbestuur vindt dat er eerder duidelijkheid moet komen, vooral ook omdat er in de Groninger gemeenteraad geen draagvlak meer is voor de tram. Dat leidde uiteindelijk tot het opstappen van de wethouders Dekker (GroenLinks) en De Vries en Pastoor (PvdA).

Omdat Groningen bij de aanbesteding gezamenlijk optrekt met de regio, vraagt het stadsbestuur de Stuurgroep Regio Groningen-Assen nadrukkelijk hetzelfde besluit te nemen. Dit geldt ook voor het provinciebestuur van Groningen. Volgens de regels van de aanbesteding mag één van de deelnemende partijen namelijk niet eigenhandig de stekker uit het project trekken.

Eerder riep zowel de stuurgroep als het provinciebestuur de stad op om geen onomkeerbare besluiten te nemen. Maar volgens de gemeente Groningen is dat geen optie meer, omdat de regiotram ook al uit de begroting voor 2013 is gehaald. Als het provinciebestuur weigert gezamenlijk op te trekken bij het stopzetten van de aanbesteding, komen eventuele meerkosten voor rekening van de provincie, zo waarschuwt het stadsbestuur.
Meer over dit onderwerp:
regiotram
Deel dit artikel:

Recent nieuws