Raad Stad zet definitief streep door Regiotram

De gemeenteraad van Groningen heeft maandagavond definitief een eind gemaakt aan de plannen voor de Regiotram. Een ruime meerderheid van de raad wil dat de aanbesteding van het project binnen een maand stop wordt gezet.
Ook wordt het trambureau, dat belast is met de uitvoering van de plannen, opgedoekt. De raad wil de komende maand gebruiken om in samenspraak met de provincie te komen tot een correcte afronding van de aanbesteding.

Voor de zomer keerde zich al een meerderheid in de raad tegen de tramplannen. Volgens veel partijen is het project te duur. Toen de wethouders van de PvdA en GroenLinks toch een begroting wilden presenteren, mét daarin geld voor de tram, trokken de wethouders van D66 en SP hun handen er van af. Het college viel en de tramtegenstanders trokken aan het langste eind.

De plannen voor de Regiotram vergden tot nu toe een investering van 40 miljoen euro. De gemeenteraad hoopt dat het nieuwe college, dat woensdag wordt geïnstalleerd, een nieuw plan ontwikkelt voor de bereikbaarheid van Groningen.
Meer over dit onderwerp:
regiotram
Deel dit artikel:

Recent nieuws