FC Groningen na zwakke tweede helft onderuit tegen NEC

FC Groningen heeft zondagmiddag in Euroborg met 2-1 verloren van NEC. Bij rust stond de thuisploeg nog voor door een doelpunt van Michael de Leeuw, maar na een slechte tweede helft gaf de ploeg van trainer Robert Maaskant de voorsprong compleet uit handen.
Eerste helft
Het was voor de thuisploeg even schrikken, nadat Virgil van Dijk al na vijf minuten spelen kermend van de pijn naar de grond ging. Na een kopduel in het eigen strafschopgebied kwam hij verkeerd terecht. Van Dijk speelde toch verder en was even later betrokken bij het openingsdoelpunt.

Hij kopte de bal uit een hoekschop van Andraz Kirm tegen NEC-doelman Gábor Babos aan en de rebound werd vervolgens simpel binnengetikt door Michael de Leeuw. Vlak na de 1-0 werd Van Dijk alsnog vervangen door Jonas Ivens, omdat ie aangaf niet verder te kunnen. Het initiatief lag daarna bij de bezoekers, maar tot groot gevaar voor het doel van Luciano kwam het niet.

Tweede helft
FC Groningen kwam vlak na rust bijna op 2-0, maar Género Zeefuik kopte tegen de paal. NEC werd gaandeweg de tweede helft sterker en na een uur spelen kreeg Rick ten Voorde twee goede mogelijkheden op de gelijkmaker. Eerst schoot hij naast en even daarna lukte het hem niet om van dichtbij raak te koppen. In de 65ste minuut kwamen de bezoekers wél verdiend op gelijke hoogte door een doelpunt van Victor Pálsson.

FC Groningen stond na de gelijkmaker onder druk. NEC was de bovenliggende partij, maar verzuimde om op voorsprong te komen. Uit een spaarzame aanval van de thuisploeg kopte De Leeuw tien minuten voor tijd geheel vrijstaand ver naast het doel van Babos. In de laatste minuut van de officiële speeltijd kreeg Groningen alsnog de deksel op de neus, nadat invaller Geert Arend Roorda de 1-2 binnenschoot.

De FC staat, door de zesde nederlaag van dit seizoen, op de twaalfde plaats met elf punten uit eveneens elf wedstrijden. Komende vrijdag spelen de Groningers in Breda tegen NAC.

Opstellingen
FC Groningen: Luciano; Kappelhof, Van Dijk (17' Ivens), Kwakman, Burnet; Kieftenbeld, De Leeuw, Sparv; Bacuna (71' Schet), Zeefuik (58' Texeira) en Kirm.
NEC: Babos; Breuer, Van Eijden, Cmovs (45' Will), Amieux (80' Roorda); Pálsson, Rieks, Koolwijk; Van der Velden (28' Platje), Ten Voorde en George.

Statistieken
Scheidsrechter: Nijhuis.
Toeschouwers: 20.561.
Doelpunten: 11' De Leeuw 1-0, 65' Pálsson 1-1 en 90' Roorda 1-2.
Gele kaarten: 28' Ivens (FC Groningen) en 30' Breuer, 44' Rieks, 89' Pálsson (NEC).
Meer over dit onderwerp:
sport fcgroningen
Deel dit artikel:

Recent nieuws