FC Groningen geeft overwinning weg in slotfase

FC Groningen heeft zaterdagavond met 1-1 gelijkgespeeld in de uitwedstrijd tegen RKC. Vlak voor rust maakte Kees Kwakman 0-1. De gelijkmaker viel vlak voor tijd. Michael de Leeuw kreeg in de slotfase nog een rode kaart.
Eerste helft
Mitchell Schet viel al na tien minuten spelen uit met een kuitblessure aan zijn rechterbeen. Hij werd vervangen door Leandro Bacuna. Er werden weinig kansen gecreëerd door beide ploegen in de eerste helft. Virgil van Dijk was na een kwartier spelen tot twee maal toe nog het dichtst bij een doelpunt, maar hij kopte uit hoekschoppen van Andraz Kirm over en naast.

Na een half uur spelen leek Robert Braber de thuisploeg op voorsprong te koppen, maar hij werkte de bal met zijn hand achter Luciano. Het doelpunt werd dus terecht afgekeurd. Vlak voor rust maakte Kwakman uit het niets het openingsdoelpunt voor de Groningers. Uit een vrije trap van Kirm kopte Van Dijk de bal naar de aanvoerder die geheel vrijstaand zijn eerste doelpunt voor FC Groningen raak volleerde (0-1).

Tweede helft
Vijf minuten na rust voorkwam Luciano de gelijkmaker met een goede redding op een kopbal van Henrico Drost. Het spel zakte daarna in bij beide ploegen. FC Groningen stond verdedigend weliswaar goed, maar kwam zelf nauwelijks aan aanvallen toe. De druk van de thuisploeg werd steeds groter en Ard van Peppen maakte elf minuten voor tijd de gelijkmaker (1-1).

Even daarna kwam RKC zelfs bijna op voorsprong, maar Teddy Chevalier raakte eerst de paal en schoot daarna naast. In de laatste drie minuten moest FC Groningen met tien man verder na een directe rode kaart voor De Leeuw. Scheidsrechter Maarten Ketting stuurde de gelegenheidsspits weg, omdat hij een slaande beweging zou hebben gemaakt naar Rodney Sneijder. Met een man minder hield Luciano de Groningers uiteindelijk op de been.

FC Groningen blijft voorlopig elfde in de eredivisie met zestien punten uit veertien wedstrijden.

Opstellingen
RKC Waalwijk: Zoet; Bandjar, Drost, Martina, Van Peppen; Duits (77' Lieder), Najah, Braber; Jozefzoon, Chevalier en Boukhari (72' Sneijder).
FC Groningen: Luciano; Kappelhof, Van Dijk, Kwakman, Burnet; Kieftenbeld, Van Moorsel (80' Bos), Sparv; Kirm (90+3' Femi), De Leeuw en Schet (10' Bacuna).

Statistieken
Scheidsrechter: Ketting.
Toeschouwers: 6.000.
Doelpunten: 43' Kwakman 0-1 en 79' Van Peppen 1-1.
Gele kaarten: 30' Kirm, 32' Braber, 41' Duits, 65' Sparv en 83' Kieftenbeld.
Rode kaart: 87' De Leeuw.
Meer over dit onderwerp:
sport fcgroningen
Deel dit artikel:

Recent nieuws