Groningen door novemberstorm geteisterd

In onze provincie heeft de storm zondag voor flinke overlast gezorgd. De brandweer rukte meerdere keren uit. Op sommige plaatsen nam de wind toe tot kracht 9 op de Schaal van Beaufort.

Groenling
Van het nieuwe appartementencomplex Groenling aan het Wielwaalplein in de stad is een stuk van de gevel gewaaid. Er is een gat van een vierkante meter te zien. De omgeving is door de politie afgezet om ongelukken te voorkomen, mocht er onverhoopt nog een stuk naar beneden komen.

Hoogezand
Meerdere bomen waaiden om, onder meer aan de Nolenstraat in Hoogezand. Verderop, aan de Donker Curtiusstraat, waaide een reling van het dak van een flat af.

Zeevaartschool
Bij de Zeevaartschool van het Noorderpoort College in Farmsum moest de brandweer helpen voorkomen dat er een partytent van 10 bij 15 meter de lucht inging. Stukje bij beetje zijn de wapperende stukken zeil van het frame gehaald.

Hel van het Noorden
Het Roei-evenement de 'Hel van het Noorden' is zondag halverwege het programma afgelast. Tien boten, met daarin in totaal veertien roeiers, waren met hun boten omgeslagen en onderkoeld geraakt.

Landelijk
Elders in het land ging het er ook heftig aan toe: bij de pier van IJmuiden werd windkracht 11 gemeten. De pier werd afgesloten. De meeste meldingen kwam vanuit de kustgebieden, maar ook verder landinwaarts waaide het hard. Tussen Geldrop en Weert waaide een boom op het spoor.
Deel dit artikel:

Recent nieuws