Bouwplaats RWE ontruimd na bommelding

De bouwplaats van RWE/Essent in de Eemshaven is vrijdag rond het middaguur na een bommelding ontruimd. Op dit moment wordt op het terrein gezocht naar eventuele explosieven, tot nu toe zonder resultaat.
De directe omgeving van de bouwplaats is afgezet, in een straal van 500 meter rondom het RWE-terrein. Alle 3.700 werknemers en bouwvakkers zijn inmiddels op last van de politie geëvacueerd. De bouw ligt voor onbepaalde tijd stil. Op dit moment wordt het bouwterrein in de Eemshaven door medewerkers van RWE, de politie en de recherche onderzocht op mogelijke explosieven.

Politie, brandweer en burgemeester Van Beek van Eemsmond hebben vrijdagmiddag crisisoverleg gehad. Om 16.30 uur is er opnieuw overleg.

Het dreigement kwam vrijdagochtend om 11.30 uur via de telefoon bij de politie binnen. De politie nam de bommelding direct zeer serieus, vanwege het omstreden karakter van de kolencentrale. De centrale is al jarenlang onderwerp van veel kritiek en protest, omdat die volgens natuur- en milieuorganisaties onnodig en vervuilend zou zijn.
Deel dit artikel:

Recent nieuws