App RTV Noord nu ook voor Android-tablets

Gebruikers van een Android-tablet kunnen nu ook de app van RTV Noord downloaden. In deze speciaal voor tablet-pc gemaakte app is onder andere het laatste nieuws, weer en Uitzending Gemist te vinden. Ook live radio en tv zijn aanwezig.
Na de applicaties voor iPhone-toestellen, Android-smartphones en de iPad is het de vierde applicatie die RTV Noord uitbrengt. Het aandeel Android-tablets in Nederland stijgt snel. Apple is nog marktleider met de iPad, maar het verschil wordt steeds kleiner. Het is voor RTV Noord reden om ook voor de tablets met het besturingssysteem Android een applicatie te maken.
De nieuwe app is donderdag te downloaden uit de Play Store onder de naam RTV Noord HD.

Functionaliteiten

In de nieuwe app zijn de volgende onderdelen te vinden:
- het laatste (sport)nieuws
- breaking nieuws alerts
- videoreportages
- audioreportages
- de locatie van het nieuws op de kaart
- meest gelezen artikelen
- artikelen delen met je vrienden
- uitzending gemist
- live Radio Noord
- live TV Noord
- het weerbericht voor Groningen
- Groningen in Beeld (foto's van de provincie)
- teletekst
- radio - en tv-gids voor RTV Noord

Verschillende formaten scherm

De app is ontworpen voor verschillende formaten schermen. Daarbij is de focus gelegd op schermen van 7 en van 10 inch. Tablets met andere schermformaten kunnen de app overigens wel downloaden.

Problemen melden

De nieuwe app is beschikbaar op tablets die draaien op besturingssysteem Android 3 en hoger en is ontwikkeld voor 7 en 10 inch tablets. Het testen is uitvoerig gedaan op de meest voorkomende tablets. Omdat het onmogelijk is te testen op alle verschillende Android-tablets is er in de app een mogelijkheid gebouwd voor de gebruiker om problemen te melden.

Samenwerking

Net als de andere apps van RTV Noord is ook de Android tabletapp tot stand gekomen in een samenwerking met 12 andere regionale omroepen. De app is ontwikkeld door het Groningse bedrijf Peperzaken. Door gezamenlijk op te trekken blijven de investeringen per omroep beperkt. Bij alle omroepen zijn de apps een groot succes en is het online bezoek fors toegenomen.