Wilde achtervolging door binnenstad Groningen

Bij een wilde achtervolging door de binnenstad van Groningen zijn donderdagavond hoge snelheden bereikt. Dat gebeurde op het moment dat de koopavond in volle gang was.
Bij de politie was een melding binnengekomen van een poging tot woninginbraak in Selwerd. De daders waren gevlucht in een auto. Toen agenten de wagen zagen rijden in Paddepoel gaven zij de bestuurder een stopteken, maar hij ging er met hoge snelheid vandoor richting binnenstad.
Ook op de Grote Markt en het Gedempte Zuiderdiep werd geen snelheid geminderd. Op sommige plaatsen reed de auto over de stoep. Om het winkelend publiek niet verder in gevaar te brengen, besloot de politie om de achtervolging af te breken.
Korte tijd later zagen agenten de auto opnieuw in de Verlengde Lodewijkstraat. Daar botste de wagen tegen een lantaarnpaal, waarna drie inzittenden er lopend vandoor gingen. Agenten wisten het trio in de kraag te vatten. De politie onderzoekt of het drietal verantwoordelijk is voor het wildwesttafereel in het centrum en voor de poging tot inbraak in Selwerd.