SC Veendam overtreft zichzelf

Sportclub Veendam heeft op bijna de helft van de competitie al meer punten dan vorig seizoen. De ploeg won de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport met 3-1 en heeft 23 punten verzameld. Vorig jaar waren dat er 22.
Na een kwartier spelen opende Jonathan Opoku de score. De spits van Veendam kreeg de bal uit een kansloze voorzet in de voeten gekopt door Helmond Sport-verdediger Juliana. Hij maakte het buitenkansje koelbloedig af. De Brabanders kregen vervolgens de beste kansen, maar waren niet scherp voor het doel van Jordan Santiago. De doelman verrichtte ook nog een tweetal goede reddingen.
Twintig minuten voor tijd leek de wedstrijd beslist door een wereldgoal van Angelo Cijntje. De aanvoerder schoot de bal vanaf een meter of 35 in het doel. Een paar minuten later bracht Güvenc de spanning terug, 2-1. In de eerstvolgende aanval van Veendam maakte Sidney Schmeltz de derde treffer. De aanvaller was in eerste instantie gepasseerd, maar stond toch in de basis omdat Boy Deul zich ziek meldde. Er waren meer spelers getroffen door de griep, maar kwamen desondanks wel in actie.
SC Veendam staat op de tiende plaats in de Jupiler League.