Het project: Altijd de klos!?

Nu de crisis de kop opsteekt hoor je mensen zeggen 'dat wij in Groningen altijd de klos' zijn. De hulp moet uit Den Haag komen. En de aardgasopbrengsten moeten naar Groningen, 'want wij hebben die centen nodig'. Er spreekt een afhankelijkheid uit die erg on-Gronings lijkt. Waarom doen we dat toch?
In 'Altijd de klos!?' zijn we op zoek naar de achtergronden van de negatieve sentimenten. We zoeken naar feiten en gegevens die het tegendeel bewijzen. Want hoe moeilijk het af en toe ook is, altijd komen de Groningers weer door de problemen heen en blijven ze overeind in moeilijke tijden. Zo slecht kan het dus allemaal niet zijn.
Het wordt tijd voor de waarheid, of althans een verklaring voor de sentimenten die bij ons leven. En het wordt tijd voor harde feiten die voor eens en voor altijd een einde maken aan dingen die we altijd hebben gedacht. Dat gaan we in 'Altijd de klos!?' doen. En u kunt ons helpen. Als u een idee heeft, of juist een vraag: mail ons. Als u een frustratie heeft, of juist een succesverhaal: mail ons. Als u een verhaal heeft dat met het project te maken heeft, of een mooie, interessante of grappige anekdote; mail ons.