Multicopy claimt miljoen euro van gemeente Groningen

Drukkerij Multicopy in Kolham zegt een miljoen euro tegoed te hebben van de gemeente Groningen.
De drukkerij en de gemeente hebben in 2008 een overeenkomst gesloten waarin staat dat Groningen haar drukwerk uitbesteedt aan Multicopy. Ook zijn dertien werknemers van sociale werkvoorziening Iederz gedetacheerd bij de drukkerij. Volgens Multicopy heeft de gemeente zich niet aan de afspraken gehouden en is er werk ondergebracht bij andere drukkerijen. Multicopy zou daardoor een miljoen euro zijn misgelopen.

Betalen in natura

Multicopy heeft vervolgens de vergoeding voor de gedetacheerde werknemers niet betaald. Het gaat om een bedrag van drie ton. Advocaat Van Bentum van Multicopy zegt dat hij meerdere keren een gesprek heeft aangevraagd met de gemeente Groningen. Hij is bereid om de claim van een miljoen euro van tafel te vegen als de schuld van drie ton wordt kwijtgescholden. De zeven ton, die Multicopy dan nog tegoed heeft, kan de gemeente betalen in natura. De gedetacheerde werknemers worden dan nog één of twee jaar gratis bij Multicopy ondergebracht.

'Werk bij Multicopy zit erop'

De dertien werknemers van Iederz hebben van de gemeente Groningen inmiddels te horen gekregen dat hun werk bij Multicopy erop zit. Op 31 december loopt het vierjarig contract tussen Multicopy en de gemeente Groningen af en de mensen worden in het nieuwe jaar ondergebracht bij andere onderdelen van Iederz. De gemeente erkent dat ze een verschil van mening heeft met Multicopy over de invulling van het contract, maar wil verder niet ingaan op de zaak.