Nog één keer duizenden kerstkaartjes door handen van klassieke postbode

In alle vroegte werden vrijdag de vele kerstkaartjes gesorteerd in de bestelkantoren van PostNL in Appingedam en Winsum. Waarschijnlijk voor het laatst, want de kantoren hangt sluiting boven het hoofd.

Nu nog sorteren de postbodes daar hun post en brengen die vervolgens rond. Maar PostNL heeft vorig jaar bekendgemaakt dat alle sorteer- en bestelkantoren dicht gaan. Er komen negen centra verspreid over het land, waar de post wordt gesorteerd en gebundeld. Parttimebezorgers krijgen de bundels aangeleverd en brengen die rond. De klassieke postbode, die zijn eigen post sorteert en rondbrengt, bestaat dan niet meer.

Aangezien de reorganisatie niet probleemloos verliep, heeft PostNL het proces afgelopen april stilgelegd. In Appingedam en Winsum denken ze dat dit uitstel van executie is. Eind februari 2013 wordt duidelijk wanneer de reorganisatie wordt hervat en op welke datum de bestelkantoren dichtgaan. De postbodes voelden vrijdag dus voor het laatst de duizenden kerstkaartjes door hun handen glijden.
Deel dit artikel:

Recent nieuws