Flames loopt finale Groninger Basketball Week mis

De basketballers van GasTerra Flames hebben zich zondagavond niet weten te plaatsen voor de finale van de Groninger Basketball Week. De Groningers verloren met 74 - 78 van het Litouwse BC Siauliai.
De mannen van coach Ivica Skelin begonnen moeizaam in een matig gevuld Martiniplaza. Na een 9 - 9 stand liepen de gasten uit Litouwen uit naar een 11 - 22 voorsprong.
Onder leiding van Jamal Boykin kwam Flames in het tweede kwart weer terug in de wedstrijd. De Amerikaan maakte binnen tien minuten dertien punten en zorgde mede daarmee voor een 34 - 39 ruststand.
Na de pauze kwam BC Siauliai niet meer in moeilijkheden tot het einde van het vierde kwart. Bij een stand van 74 - 76 en minder dan één minuut op de klok gooide Laurynas Samenas met twee rake vrije worpen zijn ploeg naar de finale.
Topschutter bij Flames werd Jamal Boykin met twintig punten. De Amerikaan was ook goed voor veertien rebounds.
De Groningers spelen maandagmiddag om 12.00 uur de kleine finale. Tegenstander is dan Al Riyadi uit Libanon. Die ploeg verloor eerder op de avond de andere halve finale in een ware thriller van Team Egypte.
De Finale van de eerste Groninger Basketball Week gaat dus tussen BC Siauliai en Team Egypte. Die wedstrijd begint maandagmiddag om 14.00 uur.