Van Calker neemt geen risico

© Lowergy Concepts
Bobsleeteam Van Calker doet komend weekend niet mee aan de Wereldbekerwedstrijden in het Duitse Altenberg. Piloot Edwin van Calker uit Groningen is onvoldoende hersteld van een hamstringblessure en wil geen risico nemen met het oog op de Wereldkampioenschappen in Sankt Moritz eind januari.
Van Calker liep de blessure op in november tijdens een training voorafgaand aan de Wereldbekerwedstrijden in het Canadese Whistler, waar hij niet aan de start verscheen. Hierna deed hij nog wel mee in Winterberg en La Plagne.
,,Het is jammer, maar ik kan nauwelijks een bijdrage leveren bij de start. Daardoor moet iedereen zich aanpassen en valt het ritme in de slee weg. We willen op de WK en bij de laatste World Cup in Sochi graag goede resultaten neerzetten. Dan moet iedereen fit zijn. Daar werk ik hard aan. Het herstel van de blessure verloopt momenteel goed,’’, kijkt Van Calker vooruit. ,,Dit besluit is genomen uit voorzorg.’’
Bobsleeteam Van Calker gaat wel meedoen aan de Wereldbekerwedstrijden in Königssee, die 7 januari beginnen. Daarna volgt de World Cup in Igls. ,,Die twee wedstrijden willen we gebruiken als opbouw naar de WK en het olympisch testevent in Sochi’’, zegt Van Calker, die al in bezit is van een nominatie voor de Olympische Spelen in Sochi (2014) in de tweemansbob.