Opbrengst 'IJs In Groningen' spoorloos

Bij het opbreken van 'IJs in Groningen', op het Waagplein in de stad, is zondag een groot deel van de opbrengst van het schaatsfestijn verdwenen.
Na drie weken ijspret was IJs In Groningen zondag afgelopen en was de organisatie bezig de boel op te breken. De kluis werd geleegd, het geld werd geteld en dat werd in delen door meerdere mensen naar de bank gebracht. Tijdens dat proces bleek ineens dat het grootste pakje, met daarin duizenden euro's, weg was.
Jochem Feldberg van Ice-World, eigenaar van de mobiele ijsbaan, heeft aangifte gedaan van diefstal. Hij vermoedt dat iemand het werk eerst heeft gadegeslagen en vervolgens op een onbewaakt ogenblik de tent is binnengeglipt en het geld resoluut heeft meegenomen. Hij baalt: "Dit is zo'n domper op een verder geslaagd evenement." Feldberg hoopt dat de dader wroeging krijgt en het geld terugbrengt. "Het is een gesubsidieerd publieksevenement en die opbrengst is hard nodig om alles rond te krijgen." Hij heeft een beloning uitgeloofd voor de gouden tip.