FC Groningen verwacht nieuw trainingscomplex medio 2015

FC Groningen gaat ervan uit dat het nieuwe trainingscomplex op sportpark Corpus den Hoorn medio 2015 gereed zal zijn. Dat vertelde directeur Hans Nijland maandagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie van de club.
De gemeenteraad van Groningen moet daarvoor eerst nog in het voorjaar van dit jaar een akkoord geven. Dat ziet er volgens Nijland goed uit. "Wij zijn op dit moment vrijwel elke dag met de mensen van de gemeente Groningen in gesprek. Dat gaat harstikke goed. Ik ben zeer hoopvol dat de gemeenteraad van Groningen in april/mei toch besluit het licht op groen te zetten", aldus Nijland.
FC Groningen hoopt tot de realisatie van het nieuwe trainingscomplex te kunnen blijven trainen op het huidige complex achter de MediaCentrale. Er ligt een ander bestemmingsplan, maar Groningen is in gesprek met de gemeente om de overgang naar een eventueel nieuw complex naadloos in elkaar te laten overgaan.
Verder vertelde Nijland dat de club de sleutelspelers binnen de selectie langer aan zich wil binden, waaronder Virgil van Dijk. Groningen wil zijn contract, dat loopt tot medio 2015, graag verlengen. Van Dijk en zijn zaakwaarnemer zijn daar nog niet op ingegaan.