Stad organiseert bijeenkomst over veiligheid rosse buurt

De gemeente Groningen organiseert binnenkort een informatiebijeenkomst voor bewoners, ondernemers en prostituees van het A-Kwartier in de stad.
Onderwerp van gesprek tijdens de bijeenkomst is het verbeteren van de veiligheid in de buurt. Aanleiding is de moord op een 43-jarige Bulgaarse prostituee in de Vishoek, vorige week dinsdag. De discussie over de veiligheid in de Groninger rosse buurt, die is losgebarsten na de moord op een 43-jarige Bulgaarse prostituee, is sindsdien steeds grimmiger geworden.

'Tweederangs burgers'

Shezana Boricic, één van de zes exploitanten in de oudste rosse buurt van Groningen, zegt dat de gemeente Groningen de exploitanten in de Muurstraat, de Hoekstraat en de Vishoek niet serieus neemt. Het gemeentebestuur behandelt ze volgens Boricic als "tweederangs burgers". De exploitanten vragen naar eigen zeggen al jaren om extra veiligheidsmaatregelen zoals bewakingscamera's en betere verlichting, maar krijgen van de gemeente keer op keer nul op het rekest.

'Regelmatig overleg'

Burgemeester Rehwinkel herkent zich niet in de kritiek. Volgens hem overlegt de gemeente regelmatig met de exploitanten. De oudste rosse buurt van de Stad wordt met ingang van 2016 opgedoekt. Tot die tijd blijft de gemeente haar best doen om de buurt veilig te maken, zegt de burgemeester.
Wanneer de informatiebijeenkomst gehouden wordt, is nog onduidelijk.