'Windmolenpark langs N33 niet tegen te houden'

Het windmolenpark langs de N33 is vrijwel niet meer tegen te houden. Dat zei gedeputeerde Moorlag woensdagmiddag tijdens een commissievergadering van Provinciale Staten waarin opnieuw over de kwestie werd gesproken.
Bewoners en ook de gemeente Veendam strijden al lange tijd tegen het windpark, maar gedeputeerde Moorlag geeft de tegenstanders weinig kans. Hij denkt niet dat het Rijk akkoord gaat met het schrappen van het windpark, aangezien het kabinet minstens 6.000 megawatt aan windturbines op land wil bijbouwen.
De taakstelling voor de provincie Groningen is zelfs vergroot van 750 naar 850 megawatt. 'Voor de provincie wordt het al een hele toer om het aantal windparklocaties tot drie te beperken', aldus Moorlag. De provincie wil zich wel inzetten om het park langs de N33 zo goed mogelijk in te passen in het landschap, bijvoorbeeld door een aantal windturbines te schrappen.
Stichting Platform Tegenwind N33 laat in een reactie weten de strijd nog niet op te geven. Op papier zullen de normen misschien wel voldoen, maar de praktijk laat zien dat mensen ziek worden van windturbines in hun omgeving, aldus de actievoerders in een brief aan de statencommissie.