Statenfractie PvdA wil bussen over het spoor laten rijden

De Groningse PvdA-Statenfractie wil twee extra busbanen aanleggen om de stad Groningen goed bereikbaar te houden. Volgens de PvdA moet er, nu de Regiotram is afgeblazen, snel actie worden ondernomen om te voorkomen dat de stad dichtslibt.
De Statenfractie vindt dat er een busbaan moet komen van het Hoofdstation naar het Zerniketerrein, over hetzelfde tracé dat de tram zou volgen.
Het plan voor de tweede busbaan is opmerkelijk. Die loopt namelijk over bestaand treinspoor vanaf het station naar het westen. Dat betekent dat er dus bussen over het spoor gaan rijden, dat hiervoor gedeeltelijk moet worden geasfalteerd. Het gaat in de plannen van de PvdA om een klein stukje, tot aan de Peizerweg in Groningen. Vanaf daar zouden de bussen richting Roden en Drachten weer over de bestaande busbaan, door het Stadspark, moeten rijden.
Daarnaast denkt de partij dat het mogelijk is om op de bestaande spoorlijnen van en naar de stad meer stops te maken, zodat forenzen de stad beter kunnen bereiken.
Met het voorstel hoopt de PvdA een eerste aanzet te geven om op een nieuwe manier te kijken naar het verbeteren van de bereikbaarheid van de stad.