Energiewacht Tour krijgt finish in stad Groningen

© Archief
De organisatie van de Energiewacht Tour heeft het etappeschema voor 2013 definitief rond. De slotetappe op zondag 7 april heeft de start en finish in de stad Groningen.
De derde editie wordt verreden van woensdag 3 tot en met zondag 7 april. Het is voor het eerst dat deze internationale vrouwenronde de stad aandoet. Start en finish vindt plaats op het Overwinningsplein. Op woensdag wordt begonnen met een etappe door de gemeente Oldambt met de finish in Winschoten.
Op donderdag staat de etappe Oude Pekela-Veendam op de rol. De vrijdag begint met een individuele tijdrit in Winsum, waarna een middagetappe in Appingedam volgt. De gemeente Eemsmond maakt voor het eerst deel uit van de Energiewacht Tour. Op zaterdag wordt 135 kilometer in Noord-Groningen gekoerst met de finish in Uithuizen.
Koersdirecteur Thijs Rondhuis is blij met de toevoeging van de stad Groningen: "Dat is een perfecte afsluiting van hopelijk weer een prachtige ronde. De voortekenen zijn alvast goed. Alle topteams willen weer komen rijden omdat we de afgelopen twee jaren uit het niets een mooi wielerevenement hebben neer weten te zetten."