Staking bij metaalverzinker Nedcoat voorbij

De staking bij Nedcoat in Groningen is voorbij. De directie van de metaalverzinker heeft het plan om de lonen de komende jaren te bevriezen door het invoeren van nieuwe salarisschalen ingetrokken.
De medewerkers hebben donderdagmiddag ingestemd met een nieuwe loontabel waarbij zij niets inleveren en recht houden op de toekomstige loonsverhogingen. In het akkoord is ook afgesproken dat vijf uitzendkrachten die meededen aan de staking, en door de directie werden vervangen, kunnen terugkeren.
De veertig metaalwerkers van Nedcoat hebben de afgelopen twee weken in totaal drie dagen gestaakt. Overleg tussen vakbond FNV Bondgenoten en de directie zat er tot dusver niet in, maar aan het begin van de middag kwamen beide partijen toch bijeen. Na een uur vergaderen waren ze eruit.
Vakbond en werknemers zijn tevreden met het resultaat, maar de onvrede onder het Nedcoat-personeel is nog niet helemaal weggenomen. Vooral de onderlinge verhoudingen met de Groningse vestigingsdirecteur zijn verstoord. De concerndirectie gaat daarom binnenkort met alle werknemers in gesprek.
Het intrekken van de loonmaatregel geldt alleen voor de vestiging in Groningen, niet voor de overige vestigingen van Nedcoat.