GroenLinks wil ombudsman Gaszaken voor Groningen

De Tweede Kamerfractie van GroenLinks wil een ombudsman Gaszaken aanstellen voor de provincie Groningen. Dat zei Kamerlid Liesbeth van Tongeren woensdag na afloop van een hoorzitting in Den Haag.
Zes vertegenwoordigers, die namens bewoners en organisaties zich met de problematiek van de gaswinning en aardbevingen in Groningen bezig houden, werden woensdag ondervraagd door een commissie van Tweede Kamerleden. De boodschap dat er over het algemeen weinig vertrouwen in de overheid en in de NAM is werd duidelijk overgebracht.
Donderdag overleggen leden van Tweede Kamer met verantwoordelijk minister Henk Kamp van Economische zaken. "Wij gaan voorstellen om een ombudsman aan te stellen," zei Van Tongeren. "Zodat bewoners met hun problemen ergens kunnen aankomen waar geluisterd wordt en vakkundig geholpen. Als ik een Groninger was en ik woonde in dat gebied... Nou, mijn vertrouwen zou niet groter zijn geworden."
Ook wat betreft PvdA-Kamerlid Jan Vos komt er een aparte ombudsman. Vos vindt het belangrijk dat mensen ergens hun verhaal kunnen doen of kunnen aankloppen voor hulp als ze ergens niet uitkomen.