Liveblog: Dubbele aardbeving in Noord-Groningen (gesloten)

Donderdagavond tussen 23:30 en 00:20 uur zijn er in het noorden van onze provincie twee aardbevingen gevoeld. Het epicentrum lijkt in de buurt van Uithuizen te liggen, maar meldingen komen uit een groot gebied.
Klik hier om het liveblog te verversen.

02:30 Het liveblog wordt gesloten. U kunt de rest van de berichtgeving volgen via de andere nieuwsartikelen.

02:00 De twee aardschokken van donderdagnacht zijn aanleiding voor hernieuwd overleg met minister Kamp. Dat zegt burgemeester Marijke van Beek van de gemeente Eemsmond.

01:46 Op de site van het KNMI staan de twee bevingen ook gemeld. Klik hier om deze te bekijken.

01:32 Volgens het KNMI zit er vaak meer tijd tussen twee bevingen van deze omvang.

01:26 Het KNMI meldt dat er 2 aardbevingen zijn geweest. Om 23:32 was er één met een epicentrum bij Zandeweer en een kracht van 2,7 op de schaal van Richter. De tweede schok om 00:19 uur had ook een epicentrum bij Zandeweer en betrof een kracht van 3,2 op de schaal van Richter.

01:10 Inwoners uit Warffum en ook uit Garnwerd bellen. Hebben omstreeks tien voor half één schokken gevoeld. "Ik dacht dat ik 'n borrel te veel op had. Maar de lampen schudden."

01:08 Een seismoloog van het KNMI heeft nog geen cijfers, maar hij noemde de eerste beving ,,zwaar'' en de tweede mogelijk nog sterker.

01:00 Inwoner van Middelstum belt. Hij heeft om 0:20 uur ook een schok gevoeld. "Ik woon hier net een half jaar, heb dit nog nooit meegemaakt. Het huis ging op en neer."

00:55 Betty van Veen van de de Groninger Bodembewing reageert in gesprek met verslaggever Jan Been hevig geschrokken op de dubbele bevingen.

00:50 Verslaggever Jan Been ziet iemand in Startenhuizen in paniek in pyama op straat lopen.

00:46 Vrijdagochtend om 08:00 uur is er een extra uitzending van Noord Vandaag op TV Noord. Radio Noord zal donderdagnacht updates verzorgen en begint om 06:00 uur met de normale programmering waar volop aandacht is voor de aardbevingen.

00:30 De redactie krijgt ook meldingen dat er in de stad Groningen bevingen gevoeld zijn.

00:26 Het KNMI meldt de tweede schok ook. Ook hier is nog niet bekend hoe zwaar de beving was.

00:20 Er wordt nu door bellers naar redactie van RTV Noord een naschok gemeld die rond 00:20 uur gevoeld is. De aardschok werd als heftiger ervaren.

Goed. Ik slaap niet meer vannacht. Deze tweede was veel heftiger #aardbeving

— MarcSchriemer (@marcschriemer) 7 februari 2013


00:13 Op de redactie komen vooral veel reacties uit de omgeving Uithuizen. Het lijkt erop dat het epicentrum in deze omgeving ligt.

00:06 Uit Kantens komt er bericht dat er scheuren in de muur zijn ontstaan. Dit huis was al eerder beschadigd. De bewoner was erg geschrokken.

00:00 uur: Uit reacties op Twitter, maar ook uit de telefoontjes die binnenkomen op de redactie van RTV Noord valt op te maken dat het een aanzienlijke schok is geweest die zowel gevoeld als gehoord is.

23:55 Het KNMI heeft nog geen informatie.
Meer over dit onderwerp:
dossieraardschok
Deel dit artikel:

Recent nieuws