Aardbevingen: 'Ik word er ook een keer zat van'

'Angstig', 'ik sta nu nog met trillende benen', 'het huis ging op en neer'. Veel inwoners van Noord-Oost Groningen voelden donderdagavond de aardbevingen met een kracht van 2,7 en 3,2 op de schaal van Richter.
Jannie Veening uit Eppenhuizen voelde omstreeks half twaalf de eerste schok, met epicentrum bij Zandeweer. "De schok duurde drie, vier, vijf seconden", zegt ze. "De grond ging heen en weer. Echt eng. Of ik schade heb weet ik niet, we hadden al schade van vorige keren. En ik word er ook een keer zat van."

Een inwoner van Warffum belde met RTV Noord en vertelde hoe het waterbed begon te golven. "Ik rolde er zo weer af."

Fred van Brandwijk uit Usquert voelde nog niks van die eerste beving. "We zaten naar het journaal te kijken en hoorden van een aardschok in Uithuizen. En ik zeg tegen mijn vrouw: het moet niet gekker worden. Tien minuten later stond ons huis te trillen."

Ook in Garnwerd werd de tweede beving gevoeld. "Ik dacht dat ik een borrel te veel op had", vertelt een luisteraar van Radio Noord. "Maar toen zag ik de lampen echt schudden."

Eric Zwartjes uit Middelstum voelde voor het eerst een aardbeving, de tweede, om streeks tien voor half één. "Het huis ging op en neer. Dit voelde stevig. Ik sta nog te trillen op mijn benen."
Meer over dit onderwerp:
dossieraardschok
Deel dit artikel:

Recent nieuws