Kamp: gebouwen komende zomer versterken

© Rodnei Reis Fotografia Sacramento/MG/BR / Flickr
De NAM kan in het derde kwartaal van 2013 beginnen met de versterking van gebouwen in Groningen. Dat schrijft de minister van economische zaken Henk Kamp in een brief aan de Tweede Kamer.
Het onderzoek naar hoe gebouwen preventief versterkt kunnen worden is door de Nederlandse Aardolie Maatschappij verleend aan Arup, een Britse multinational die in het verleden onder andere betrokken was bij het olympisch stadion in Peking en het Opera House in Sydney. Het uitvoeren van de verstevigingen zal de NAM volgens Kamp voornamelijk uitbesteden aan lokale aannemers.

Veiligheid

De minister schrijft dat alle elf onderzoeken en inspanningen erop gericht zijn om op korte termijn de veiligheid van de bewoners in Groningen te verbeteren. Daarnaast helpen de onderzoeken om 'een afgewogen besluitvorming te maken'.
Begin maart belooft Kamp de Kamerleden verder te informeren over de opzet van de onderzoeken en de eerder aangekondigde stuurgroep en technische begeleidingscommissie. Die moeten nadrukkelijk bijdragen aan de objectiviteit van de onderzoeken, die voor een deel door de NAM zullen worden uitgevoerd.