Tien jaar cel voor vader, die dochter zwanger maakte

De man uit Groningen, die zijn 11-jarige dochter zwanger maakte, moet van het Openbaar Ministerie (OM) tien jaar de gevangenis in. De Groninger staat in hoger beroep terecht in Leeuwarden.
Schoolreisje

De dochter beviel in maart 2011 volkomen onverwacht tijdens een schoolreisje. Het OM berekende dat het meisje sinds haar zesde jaar driehonderd keer misbruikt was. Het nu 13-jarige meisje zag dat misbruik als een normaal onderdeel van haar leven. Ze dacht dat alle vaders dit met hun dochters deden.

kat in het nauw

De rechtbank in Groningen veroordeelde de verdachte eerder ook al tot tien jaar gevangenisstraf. Calix W. ontkent dat hij zijn dochter stelselmatig heeft misbruikt. Hij erkent dat hij haar zwanger heeft gemaakt, maar hij zou haar niet vaker hebben misbruikt. De verklaringen van zijn dochter hierover vindt hij ongeloofwaardig. 'Een kat in het nauw maakt rare sprongen', aldus de verdachte.

Eerdere veroordeling

De vader werd in 1995 ook al veroordeeld voor de verkrachting van een dochter uit een eerder gezin. Hij kreeg ondanks die veroordeling toch het gezag over zijn jongste dochter. De moeder was uit beeld verdwenen en de rechter zag geen aanleiding om het strafblad te laten checken.
Het Hof doet uitspraak op 28 februari.