Politie doet op vier plekken onderzoek naar vermist echtpaar

De politie doet op vier plekken onderzoek naar het echtpaar uit Aduard dat sinds maandag vermist wordt.
Maandagavond hebben de kinderen van het echtpaar de politie gealarmeerd. De man van 70 en zijn vrouw van 68 jaar gingen naar de ligplaats van hun boot in het Hoendiep in Groningen, om een mogelijke koper te ontmoeten. Sindsdien is niets meer van hen vernomen en is een grootscheepse zoekactie op touw gezet. Op de boot zijn sporen van een misdrijf ontdekt. In het water is dinsdagmorgen een lichaam gevonden. Het is niet duidelijk of het om een man of vrouw gaat. De politie voert onderzoek uit op de plek waar het lichaam is gevonden, en op de twee locaties waar de auto van het echtpaar en de boot zijn aangetroffen. Ook is de politie aanwezig in de woning van het echtpaar aan de Rijskampstraat in Aduard.
De vermissing is bij de inwoners van Aduard ingeslagen als een bom. Dat zegt burgemeester Bert Swart van de gemeente Zuidhorn. Hij liet weten dat hij er stil van is, het in- en in triest vindt en het nog maar nauwelijks kan beseffen. Mogelijk wordt er een informatiebijeenkomst voor dorpsbewoners georganiseerd. De burgemeester is dinsdagochtend vroeg door de politie geïnformeerd. Op zijn verzoek wordt hij continu op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.
Het Hoendiep is nog steeds afgesloten tussen de Diamantlaan in Vinkhuizen en de rotonde in de Johan van Zwedenlaan bij Hoogkerk.