Bacuna:'Ik ben echt toe aan een vaste positie'

Leandro Bacuna is dit seizoen door FC Groningen-trainer Robert Maaskant al op vijf verschillende posities ingezet. De Stadjer lijkt daardoor vastigheid te missen.
Bacuna zelf is daar niet blij mee. 'Van buitenaf kijken mensen naar de prestaties die je levert op de positie waar je staat en ik zeg niet dat ik het niet kan, maar het is elke keer omschakelen van de ene positie naar de andere', aldus Bacuna. 'Voor mezelf en voor mijn eigen ontwikkeling ben ik echt toe aan een vaste positie'.
Trainer Robert Maaskant heeft Bacuna dit seizoen vaak op verschillende posities neergezet en erkent dat dit Bacuna niet goed heeft gedaan. 'Voor het vertrouwen van Leandro heeft het niet meegeholpen, maar aan de andere kant kan ik niet iemand zomaar vijf wedstrijden laten staan terwijl hij niet goed speelt.'
Maaskant vindt ook dat hij daarin een verantwoordelijkheid heeft naar de andere spelers. 'Ik heb nog twintig anderen die zitten te wachten die bijvoorbeeld heel goed trainen. Daar moet ik beslissingen in nemen en dat heb ik gedaan en daar heb ik geen spijt van. Als ik terugkijk dan had het misschien wel anders gekund, maar dan hadden we wel een minder grote groep moeten hebben', aldus Maaskant.