Maaskant weg bij FC Groningen

Trainer Robert Maaskant is volgend seizoen geen trainer meer van FC Groningen. Dat is maandag duidelijk geworden na een gesprek tussen de clubleiding en de trainer.
Op de site van FC Groningen gaat algemeen directeur Hans Nijland nader in op het naderende afscheid. 'Gedurende ons gesprek kwamen we tot deze gezamenlijke conclusie. Hierbij dien ik een compliment te maken aan Robert Maaskant. Hij heeft zeer professioneel gehandeld en gereageerd. Wij hebben dan ook de absolute overtuiging, dat wij het seizoen op een professionele en waardige wijze zullen afsluiten en we zullen er met elkaar alles aan doen om onze sportieve doelstellingen te realiseren en onze ambities waar te maken.'
Maaskant zegt in een reactie bij RTV Noord dat de werksfeer uitstekend is, maar dat hij niet past bij het perspectief van de club. Gezien de huidige economische situatie lijkt het Maaskant niet waarschijnlijk dat de selectie wordt uitgebreid met een aantal goede spelers en volgens hem is dat wel nodig om een team te krijgen, waar hij volledig achter kan staan. Maaskant laat weten dat hij al een tijdje het voornemen had om weg te gaan bij FC Groningen.