FC Groningen krijgt technisch platform

© JK Beeld
FC Groningen wil via een technisch platform het falend aankoopbeleid van de laatste jaren aanpakken. Dat melden diverse bronnen rondom de club.
Het is de bedoeling dat technisch manager Henk Veldmate wordt ontlast door leden van dat platform in de zoektocht naar versterkingen. Hierbij gaat het om de assistent-trainers Erwin van de Looi en Dick Lukkien, hoofd jeugdopleiding Peter Jeltema en scout Jurrie Koolhof.
Eerder deze maand was er al een tijdelijk platform geïnstalleerd tijdens de afwezigheid van Veldmate door ziekte. Zijn taken werden toen overgenomen door Van de Looi, Lukkien, Jeltema en Koolhof. Sinds Veldmate weer hersteld is en weer aan het werk is gegaan heeft hij al zijn taken weer opgepakt.
Eerder meldde RTV Noord al dat Groningen ontevreden is over het functioneren van Veldmate. De clubleiding verwijt hem een falend aankoopbeleid. Er is hem daarom ook een andere functie aangeboden binnen de club. Het zou gaan om de functie van Hoofd Scouting, waardoor hij minder bevoegdheden zou krijgen. Veldmate vertelde daar dinsdag het volgende over: “Ik ben op de weg terug. Ik ben nog niet honderd procent, maar ik ben technisch manager en dat blijf ik ook.”