Kosmeijer nieuwe burgemeester van Marum

Henk Kosmeijer (52) is de nieuwe burgemeester van Marum. Hij is nu nog wethouder van de Drentse gemeente Tynaarlo.
Via Twitter laat Kosmeijer weten hartstikke trots en blij te zijn. 'Zie er naar uit!', zo schrijft de nieuwe burgervader.
Veertig mensen, onder wie elf vrouwen, hadden op de functie in Marum gesolliciteerd. Ondanks de voorgenomen gemeentelijke herindeling, waarbij Marum waarschijnlijk onderdeel wordt van de nieuwe gemeente Westerkwartier, geldt de benoeming voor zes jaar.
Kosmeijer (PvdA) is geboren in Groningen. Hij volgt in Marum Tjeerd van Bekkum (VVD) op, die vorig jaar overstapte naar de Friese gemeente Smallingerland.
Kosmeijer is geboren op 11 juli 1960 in Groningen waar hij later sociaalagogisch onderwijs studeerde aan de Rijksuniversiteit. Hij is sinds 1998 wethouder voor de PvdA in Tynaarlo. Daarvoor was hij al wethouder in herindelinggemeente Eelde. Rond 1985 was Kosmeijer ombudsman voor de PvdA, maar later verruilde hij deze functie voor sociaal juridisch maatschappelijk werk en daarna werd hij manager in de verslavingszorg.
Volgens de gemeenteraad voldoet de heer Kosmeijer aan de opgestelde profielschets en heeft hij ook de ervaring en kennis om samen met burgers en de politiek de komende tijden van verandering met vertrouwen tegemoet te treden.