Liveblog SC Veendam (gesloten)

SC Veendam is failliet. Dat heeft de bewindvoerder zojuist laten weten aan de spelers en de technische staf van de club. De voetbalclub had meer dan een miljoen euro nodig om te overleven.
RTV Noord is bij de persconferentie aanwezig. Via dit liveblog kunt u de conferentie live volgen:
14.32 De bijeenkomst is ten einde en daarmee ook dit liveblog. Op onze website houden we u verder op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het faillissement van SC Veendam. Om 18 uur volgt er een extra lange Noord Vandaag.
14.31 Bertus Rossing, vooriztter businessclub: "Er was geen draagvlak meer, de bedragen waren veel te hoog. Ik had best iets willen doen maar dit was niet verantwoord."
14.28 Angelo-Cijntje, aanvoerder SV Veendam: "Als je je broek niet meer op kunt houden dan houdt het een keer op. ... Ik heb hier elf jaar gespeeld en het is dan heel jammer dat het voorbij is."
14.26 Supporter: "Dit is niet met woorden te omschrijven, ik vind het heel erg jammer en ik hoop dat de selectie van SC Veendam goed terecht komen en hun sportieve carriere voort kunnen zetten."
14.25 Supporter: "Het is gewoon geel-zwart en het zal nooit groen-wit worden."
14.24 Persconferentie is ten einde. RTV Noord verslaggever Karel-Jan Buurke interviewt aanwezigen.
14.22 Fans in de zaal reageren emotioneel.
14.20 Licentie komt over acht dagen te vervallen, dus SC Veendam kan het seizoen niet uitspelen. Of de wedstrijd van komende maandag doorgaat is nog niet duidelijk. De licentie is er nog, vraag is of het financieel en sportief lukt.
14.20 Bewindvoerder Gerard Breuker trof een bedrijf aan dat eigenlijk al failliet was.
14.19 Officiële verklaringen zijn klaar, tijd voor vragen van de pers.
14.17 Woltjer: Alles gedaan wat we konden. Maar wees reëel, het draagvlak is niet meer aanwezig voor SC Veendam."
14.16 Eddy Woltjer: "Het is voor ons een grote klap."
14.14 Een emotionele Scholtens: "Ik heb een berichtje gehad van een supporter die zei 'als Veendam sterft dan sterft er iets wat ons erg lief is'."
14.11 Scholtens: "Licensie-eisen hebben ons parten gespeeld." Koos Gjaltema wordt bedankt voor zijn inzet.
14.10 Scholtens wil graag verder met de conferentie, fans stoppen met zingen.
14.09 Rumoer in de zaal. Scholtens wordt onderbroken. Er wordt accordeon gespeeld, de fans laten duidelijk blijken dat de club nog leeft.
14.07 Emotionele supporters in de zaal.
14.05 Piet Scholtens, interim-directeur SC Veendam: "Het is een zwarte donkere dag voor alle supporters met een geel-zwart hart." Scholtens vertelt over de rijke geschiedenis van de club.
14.05 Rechtbank heeft vanochtend om 11.15 uur het faillissement uitgesproken.
14.02 Breuker: "SC Veendam is niet in staat aan haar lopende verplichtingen te voldoen. ... Begroting voor volgend seizoen is op dit moment absoluut niet sluitend te noemen. Nu al een tekort van 400.000 euro." Al met al is dat voor de sponsoren te veel om nog verder in de club te investeren.
14.00 Bewindvoerder Gerard Breuker: "SC Veendam is failliet"
13.59 Persconferentie is begonnen.