118 jaar voetbaltraditie ten einde

Met het faillissement van de SC Veendam komt er een einde aan een 118 jaar oude voetbaltraditie in de Veenkoloniën. Die begon op 18 september 1894 toen de voetbalclub Look Out werd opgericht.
Deze naam werd later gewijzigd in Prinses Juliana Veendam, of kortweg Veendam. Afwisselend met de voorvoegsels Sc of Bv.
Spelen deed men al die jaren aan de Langeleegte.
In het seizoen 31/32 werd Veendam Noordelijk kampioen. En in 1986 en 1988 promoveerde Veendam vanuit de eerste divisie naar de ere-divisie maar het seizoen daarop degradeerde Veendam telkens weer. De laatste jaren kwam Veendam niet verder dan deelnemen aan de nacompetitie.
Vanaf het seizoen 2009/10 haalde Veendam vooral het nieuws door de financiële problemen waarin het terecht kwam. Surceansces, processen tegen sponsoren, benefietwedstrijden en reddingsacties volgen elkaar op. Met als creatief hoogtepunt een kolonisten plan waar zelfs fotomodel Doutzen Kroes aan mee deed.
Maar het was allemaal vechten tegen de bierkaai. Maandag voltrok zich het onvermijdelijke: het faillissement van SC Veendam.
En zo lijkt er na 118 jaar een einde gekomen te zijn aan voetballen op het hoogste niveau in de Veenkoloniën.