Auto's opgevist uit Van Starkenborghkanaal

Twee BMW's, een Lancia, een Volkswagen Polo, twee Golfjes, een Renault, en een Audi A4 station. De provincie heeft deze week tussen de stad Groningen en Aduard maar liefst acht auto's uit het Van Starkenborghkanaal gevist.
De wagens zijn vermoedelijk gestolen en ergens tussen 2000 en 2004 in het kanaal gedumpt. De politie was van te voren op de hoogte gebracht voor het geval er nog iemand in één van de auto's zou zitten, maar dat bleek niet het geval.
Het bergen van de auto's was trouwens geen gemakkelijke klus. Het zicht voor de duikers was minimaal en dus moest er op de tast gewerkt worden. Marthijn Gernaat van Diving Technology Services. "Bij zes auto's waren alle ramen eruit. Dan is het een kwestie van gewoon voelen en kijken of er wat achter het stuur zit. We hebben bij twee auto's de ramen in geslagen. Het was voornamelijk slib wat er in de auto's lag en verzwaringsmateriaal om de auto's snel naar beneden te krijgen."
Het Van Starkenborghkanaal maakt deel uit van de vaarweg Lemmer-Delfzijl en wordt binnenkort verbreed en verdiept. De baggerwerkzaamheden beginnen waarschijnlijk na de zomervakantie.
De politie heeft op basis van de kentekenplaten de verzekeringsmaatschappijen achterhaald. Zij zijn uiteindelijk verantwoordelijk voor het afvoeren van de wrakken.