PvdD wil bomen beschermen tegen draadloos internet

© Flickr/Nicola since 1972 (Creative Commons)
De Partij voor de Dieren in de gemeenteraad van Groningen wil de komst van wifi in de binnenstad tegenhouden, omdat het mogelijk slecht zou zijn voor bomen.
Aanleiding is het plan van de firma Bullseye om later dit jaar in het hele centrum van Groningen openbaar wifi-netwerk te exploiteren. Gerjan Kelder, fractievoorzitter van de PvdD in Groningen, is huiverig voor de mogelijke effecten van straling en heeft daarom schriftelijke vragen gesteld aan het gemeentebestuur.
Kelder wijst op onderzoek van de Universiteit van Wageningen naar de nadelige effecten van straling op bomen en het artikel 'Bescherming Groenvoorziening' in de Algemene Plaatselijke Verordening. Daarin staat dat het is verboden schade toe te brengen aan planten en bomen in publieke parken, bijvoorbeeld door bloemen te plukken. Daar zou ook schade van wifistraling onder kunnen vallen, aldus het raadslid.
Daarnaast wil Kelder weten of er Stadjers zijn die last hebben van 'elektrogevoeligheid': mensen die lichamelijke klachten krijgen omdat ze overgevoeligheid voor straling zouden zijn.