Wubbo Ockelsprijs is terug

Er wordt dit jaar toch weer een Wubbo Ockelsprijs uitgereikt. De tweejaarlijkse prijs voor mensen die een een uitzonderlijke prestatie in natuurwetenschappen of techniek hebben geleverd en een band hebben met Groningen, werd eind 2011 opgeheven.
Oorzaak was een conflict tussen oud-astronaut Wubbo Ockels, waar de prijs naar genoemd is en het toenmalige stichtingsbestuur. Nu hebben de Rijksuniversiteit, de Hanzehogeschool, Noordelijke Hogeschool Leeuwarden en de Stenden University geld beschikbaar gesteld voor een nieuwe Wubbo Ockels prijs.

In plaats van wetenschappers, maken middelbare scholieren kans op de prijs. Zij moeten zich dan wel onderscheiden op het gebied van duurzaamheid

Arjen Dijkstra, jurysecretaris van de Wubbo Ockelsprijs: "Het is het idee dat je je school of een gebouw in de buurt van de school duurzaam maakt. Als je dat doet en je doet het heel goed dan kom je in aanmerking. Je moet bijvoorbeeld een bejaardentehuis duurzaam maken of je eigen school, zorgen dat je energie neutraal bent."

De meest duurzame school van het noorden kan 10.000 euro winnen.
Deel dit artikel:

Recent nieuws