Gezocht: 8- tot 12-jarige jongen voor filmhoofdrol

Het Groningse bedrijf Schaftkip Films is op zoek naar een jongen van 8 tot 12 jaar voor een prominente rol in de nieuwe Groningse film 'Reporter'.
De jongen moet in de film de hoofdrol gaan spelen naast Albert Secuur, die we nog kennen van zijn rol in de TV Noord-serie Boven Wotter. Regisseur is Thijs Gloger. Ook filmproducent Schaftkip is in Groningen gevestigd.
De film gaat over de werkloze vijftiger Frits (Albert Secuur), die als zelfbenoemd fotojournalist gefascineerd is door ambulances, politie- en brandweerwagens. Bij ongelukken en brandjes maakt hij foto's van de hulpverleners en het materieel. Zijn fascinatie voor hulpverleners kan hij alleen delen met zijn buurjongetje Johan. Hun vriendschap verwatert echter als Johan een smartphone voor zijn verjaardag krijgt. Om de vriendschap te redden, wil Frits zelf een held worden.
Schaftkip Films zoekt voor de rol van Johan een 8- tot 12-jarige jongen. Acteerervaring is niet per se nodig, evenmin als een Groningse tongval. De audities zijn later deze maand. De opnamen vinden plaats van begin juni tot half juli in stad en provincie Groningen.
De hulpverleningsdiensten in Groningen werken mee aan de opnamen.