Kroonprins Willem-Alexander opent hoofdkantoor GasTerra

Kroonprins Willem-Alexander heeft donderdagmiddag het nieuwe hoofdkantoor van gashandelsbedrijf GasTerra in Groningen officieel geopend.
Om half vier nam hij, in gezelschap van burgemeester Rehwinkel, gedeputeerde Mark Boumans en GasTerra-directeur Gertjan Lankhorst, het nieuwe hoofdkantoor aan de Stationsweg in Groningen in gebruik met een druk op de knop. Vervolgens werd zangeres Ellen ten Damme omhoog getrokken en droeg zij het Grunnens Laid voor.
Het nieuwe hoofdkantoor van GasTerra is eigenlijk al zo'n vijf weken in gebruik. Voordat het gasbedrijf zijn intrek nam in het voormalige bankkantoor van ABN Amro, is het pand compleet 'vergroend', met onder meer een warmteterugwininstallatie, zonnepanelen, led-verlichting en een warmtepomp. Daarbij is het gebouw van energielabel G naar A+ gegaan.
Eerder op de dag bracht kroonprins Willem-Alexander al een bezoek aan EnTranCe (het Energy Transition Center) op het Zernikecomplex in Groningen en was hij te gast bij het jongerenproject Jimmy's in Stadskanaal.