Resten wachtgebouw gevonden bij archeologisch onderzoek De Beetse

Tijdens archeologisch onderzoek op het voormalig interneringskamp De Beetse bij Sellingerbeetse zijn de fundamenten van het oude wachtgebouw gevonden.
Ook werden veel andere spullen aangetroffen, zoals oude belastingplaatjes voor de fiets, geweerpatronen en resten van kinderspeelgoed, zoals een oud wiel van een poppenwagen. De vondsten liggen opgeslagen bij Archeodienst-Noord in Groningen.

Het archeologisch onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van de gemeente Vlagtwedde. De gemeente gaat de enig overgebleven barak van het kamp opknappen en het kampterrein opnieuw inrichten, en is zich bewust van de bijzondere historische waarde van het interneringskamp dat van voor de Tweede Wereldoorlog dateert.

Met het opknappen van de barak is 250.000 euro gemoeid. De gemeente verwacht dat geld dankzij diverse fondsen komende zomer beschikbaar te hebben, zodat de renovatiewerkzaamheden nog dit jaar kunnen starten. Het is de bedoeling dat de archeologische vondsten straks tentoon worden gesteld in de opgeknapte berak.
Deel dit artikel:

Recent nieuws