Weinig verzet tegen uitbreiding windmolenpark Eemshaven

Inwoners van de Eemshaven en omgeving lijken gematigd positief over de uitbreiding van het aantal windmolens in hun gebied. Dat bleek tijdens een informatieavond in Uithuizen.
De provincie wil meer windmolens bij de Eemshaven en Delfzijl om te kunnen voldoen aan de afspraak met het kabinet. Daarin moet onze provincie de komende jaren 850 megawatt windenergie leveren. Nu staat er nog maar 370 megawatt. De uitbreiding komt in het westelijke deel van de Eemshaven. Daar heeft landbouwer Jan Slob zijn bedrijf. Hij heeft geen problemen met de uitbreiding.'Ik ben aan de windmolens gewend. Als ik straks een paar op mijn land heb, krijg ik er ook nog een vergoeding voor', aldus Slob.
Ida Wierenga van poldermolen de Goliath in de Eemshaven is fel tegen de uitbreiding van het aantal windmolens omdat dit zorgt voor windbelemmering. Daardoor kan de molen niet goed draaien.
Gedeputeerde William Moorlag denkt niet dat het al een gelopen koers is. 'Windmolens hebben veel impact op de omgeving. We gaan een open dialoog aan met alle betrokkenen'.
Voor de uitbreiding van het windmolenpark bij Delfzijl is ook een informatieavond belegd. Die is donderdagavond om half acht in het verenigingsbgebouw in Wagenborgen.